ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH 
VILLA RUSTICA
ΑΓΡΕΠΑΥΛΙΣ
Υπεύθυνος
Ελένη ΞώναΤΗΛ. 6974 873433

ΚΟΝΙΤΣΑ


Πληροφορίες κρατήσεων
9:00 - 23:00
 
τιμοκατάλογος

ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΙΙΙ


ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΙΙΙII
Τον Νοέμβριο
Αποστάξτε Τσίπουρο και…
Αμπελοφιλοσοφείστε

Τους τελευταίους μήνες κάθε χρονιάς εδώ και πολλά χρόνια “βγάζουμε” το τσίπουρό μας στη VillaRustica. Μια παράδοση (αλλά και ανάγκη για τους χειμώνες της Ηπείρου) που η οικογένεια Νικολόπουλου διατηρεί με κέφι και μεράκι για γενιές με μυστικά που περνάνε από πατέρα σε γιο, με μεζέδες δίπλα στο τζάκι, πολύ τσίπουρο και αυτοσχέδιες μουσικές βραδιές με καλή παρέα και χαλάρωση.

Το καζάνι βράζει όλη την ημέρα και για όσο αντέχουμε τα βράδια.
Οι μεζέδες στο τζάκι , τα κυδώνια και τα κάστανα στην ξυλόσομπα δεν σταματάν λεπτό. Όλα ρεφενέ . Και οι δουλειές ρεφενέ .

Αναπόφευκτα κάποια στιγμή όλες οι παρέες (γνωστοί και άγνωστοι) με τη βοήθεια του τσίπουρου και της ζεστής ατμόσφαιρας γίνονται μία, η αμπελοφιλοσοφία και οι συζητήσεις δεν αργούν να ανάψουν και … θέλουμε δε θέλουμε κάποια στιγμή όλοι και όλες θα γίνουμε ειδικοί στην απόσταξη, στην πολιτική, στη μόδα, στο ποδόσφαιρο, στην αεροναυπηγική...

Το αποστακτήριο, ένα ζεστό ξύλινο κτίριο 100m2 με μεγάλο τζάκι βρίσκεται στο κέντρο του αγροκτήματος δίπλα στις σουίτες (όσο και να πιει κανείς θα βρει το δρόμο για το κρεβάτι του).

Φέτος (πέμπτη χρονιά της λειτουργίας της VillaRustica σαν οργανωμένο επισκέψιμο αγρόκτημα) είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε και πάλι να μοιραστούμε όλη τη διαδικασία με τους φίλους μας. Πάρτε μέρος, παρακολουθήστε, μυηθείτε στα μυστικά της απόσταξης, συμμετάσχετε ενεργά σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής τσίπουρου και αν θέλετε, με τη βοήθειά μας, “βγάλτε” και πάρτε μαζί σας το δικό σας τσίπουρο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον Χρήστο ή την Ελένη στα τηλέφωνα 6974 873433


ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΤΗ VILLA RUSTICA


Όλο τον Φεβρουάριο στο ξύλινο αποστακτήριο της Villa Rustica στην Κόνιτσα θα μυηθούμε σε μια τέχνη που αιώνες περνά από μάνα σε κόρη και αν μη τι άλλο στα ορεινά της Ηπείρου την ξέρουν πολύ καλά.

Τι άλλο!! Πίτες

Χορτόπιτα, κασιόπιτα, τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, κρεατόπιτα, αλευρόπιτα, κοτόπιτα, μπατσαρόπιτα...

Με τη βοήθεια της Κυρά Ελένης  θα μάθουμε για το καλό αλεύρι , θα μάθουμε πώς να ανοίγουμε φύλλο , πώς να διαλέγουμε τα σωστά υλικά και τελικά χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες από το αγρόκτημα θα παρασκευάσουμε στην ξυλόσομπα και θα γευτούμε τις δικές μας πίτες.

Όλα τα Σαββατοκύριακα λοιπόν του Φεβρουαρίου (και όχι μόνο) σας περιμένουμε να δείτε από κοντά και αν θέλετε να συμμετάσχετε στη νόστιμη αυτή διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ελένη στο 6974 873433
Hosted by Dicon.gr - Copyright © 2007 Villa Rustica- All rights reserved